4 Кращих зігріваючих зимових рецепта

4 Кращих зігріваючих зимових рецепта тарілки рис

:

07 лютого 2018

Коли на вулиці холоднішає, хочеться жирного і висококалорійного. Пропоновані страви дозволять задовольнити це бажання без шкоди для здоров’я і фігури.

Запіканка з індички з сиром рецепт

Корисні властивості. Грудка індички — відмінне джерело білка, при цьому в ній мало жиру. Зате є вітаміну В12, який бере участь в кровотворенні і розщепленні жирів і вуглеводів, а також нормалізує роботу нервової системи.

  • 700 г фаршу з грудки індички
  • 280 г замороженого шпинату
  • 1/2 склянки нашаткованого ріпчастої цибулі
  • 1/2 склянки панірувальних сухарів
  • 4 Кращих зігріваючих зимових рецепта або води
  • 1/4 склянки рубаною петрушки
  • 1 ч. Л. сушеного орегано
  • 2 яєчних білка
  • 1/2 ч. Л. солі
  • 1/4 ч. Л. меленого чорного перцю
  • 100 г тертого сиру
  • 2 ст. л. кетчупу
  • 2 ст. л. столової гірчиці
  1. Розігрійте духовку до 180 С.
  2. У мисці перемішайте фарш, шпинат, цибуля, панірувальні сухарі, петрушку, орегано, яєчні білки, сіль і перець.
  3. Половину фаршу викладіть рівним шаром у форму, посипте тертим сиром, а зверху розподіліть залишився фарш і змастіть сумішшю кетчупу і гірчиці. Запікайте протягом 1 години до утворення рум’яної скоринки.
  4. Дайте постояти 10 хвилин, потім розріжте на 6 порцій.

В одній порції: 208 ккал, 5 г жирів, 13 г вуглеводів, 24 г білка, 746 мг натрію.

Креветки в часниковому соусі з зеленим горошком

Корисні властивості. Креветки багаті цинком, який входить до складу інсуліну, що регулює рівень глюкози в крові. Цей мікроелемент також зміцнює імунітет і допомагає протистояти простудним захворюванням.

  • 1 ст. л. оливкового масла
  • 2-3 подрібнених зубчики часнику
  • 500 г очищених креветок
  • 1 стакан замороженого зеленого горошку
  • 1 ч. Л. сушеного орегано
  • 1/2 ч. Л. солі
  • 1/4 ч. Л. меленого чорного перцю
  • 1/4 склянки вермуту або сухого білого вина
  • 1 ст. л. крохмалю
  • 1/2 склянки несолоного курячого бульйону
  • 2 склянки відвареного коричневого рису
  1. Розігрійте масло в сковороді на середньому вогні. Обсмажте протягом 2 хвилин часник, потім опустіть креветки, зелений горошок і готуйте 1 хвилину. Приправте спеціями і сіллю.
  2. Додайте вермут або сухе вино і потримайте ще 1 хвилину. В окремому посуді розведіть в холодному курячому бульйоні крохмаль і акуратно влийте в креветки. Готуйте, помішуючи, 2 хвилини, щоб соус загус. Викладіть на тарілки рис, а зверху — креветки з соусом.

В одній порції: 244 ккал, 5 г жирів, 27 г вуглеводів, 22 г білка, 637 мг натрію.

Курча з яблуком і цибулею рецепт

Корисні властивості. Куряче м’ясо — нежирне, в ньому є білки, необхідні для побудови клітин кісток, м’язів, шкіри, крові і внутрішніх органів. У ньому також міститься цистеїн, за складом дуже схожий на ацетилцистеин, який лікарі прописують для лікування бронхіту та інфекцій дихальних шляхів. Саме тому курячий бульйон полегшує стан хворого при застуді.

  • 1 курча для смаження
  • За 2 год. Л. сушеного розмарину і чебрецю
  • 1/2 ч. Л. солі
  • 1/4 ч. Л. меленого чорного перцю
  • 4 яблука, очищені від насіння і нарізані товстими скибочками
  • 2 невеликі червоні цибулини, нарізані кубиками
  • 1/2 склянки несолоного курячого бульйону або води
  1. Розігрійте духовку до 220 С.
  2. Промийте курчати і промокніть паперовим рушником. Натріть розмарином, чебрецем, сіллю і перцем. Помістіть в форму, навколо викладіть яблука і цибулю, залийте бульйоном.
  3. Поставте в духовку, зменшивши температуру до 160 С. Запікайте протягом 40 хвилин, час від часу поливаючи бульйоном. Готову птицю вийміть з духовки і дайте постояти 10 хвилин, перш чим розрізати. Подавайте з цибулею і яблуками.

В одній порції: 247 ккал, 5 г жирів 23 г вуглеводів: 26 г білка, 267 мг натрію.

Гарбузовий пиріг зі збитими вершками рецепт

Корисні властивості. Гарбуз забезпечить вас бета-каротином, що знижують рівень «поганого» холестерину в крові і ризик серцево-судинних захворювань. У той же час він — сильний антиоксидант, що нейтралізує дію вільних радикалів і зменшує ймовірність ракових захворювань.

  • 250 г нарізаної кубиками м’якоті гарбуза
  • 2 яйця
  • 1/3 склянки цукру
  • 1/3 склянки сухого молока
  • 1 ч. Л. вершкового масла
  • 1/2 ч. Л. ванільного екстракту або ванільного цукру
  • 1/2 ч. Л. меленої кориці
  • 1/4 ч. Л. мускатного горіха
  • 1/8 ч. Л. солі
  • 1 готовий корж для пирога або 1/2 кг готового тіста
  • 1 балончик збитих вершків
  1. Залийте гарбуз водою, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть до готовності 8-10 хвилин. Злийте воду. Розімніть гарбуз в пюре.
  2. У великій мисці змішайте яйця з цукром. Додайте сухе молоко, вершкове масло, ваніль, корицю, мускатний горіх, сіль і гарбузове пюре.
  3. Покладіть готовий корж або розкачане тісто в форму для випічки, зробивши бортики. Наповніть сумішшю з гарбуза і поставте в розігріту до 200 ° С духовку.
  4. Через 10 хвилин зменшіть температуру до 160 С і запікайте ще приблизно 30 хвилин.
  5. Охолодіть, розріжте на 6 частин і прикрасьте збитими вершками з балончика.

В одній порції: 303 ккал, 8 г жирів, 50 г вуглеводів 7 г білка, 283 мг натрію.

About the author

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *