Яблучний оцет для схуднення — традиційні рецепти

Яблучний оцет для схуднення - традиційні рецепти за допомогою реакції бродіння очищених

23 Грудня 2012

Яблучний оцет традиційно застосовувався в народній медицині для схуднення. Є багато рецептів приготування яблучного оцту, що дозволяють отримувати дійсно якісний натуральний продукт, який приносить організму користь. Основна дія яблучного оцту пов’язано з поліпшенням обміну речовин в організмі людини.

склад

До складу яблучного оцту входить безліч корисних для організму речовин, які частково переходять в готовий оцет з яблук, а частково утворюються в результаті бродіння. Особливо багатий яблучний оцет амінокислотами (з них як з цеглинок в організмі будуються білки) — в яблуках їх менше, чим в яблучному оцті Оцет: екскурс в історію. У ньому містяться молочна, яблучна, лимонна, щавлева, органічні кислоти — вони мають антибактеріальні властивості, так само, як і присутні в оцті фітонциди.

Велика кількість водорозчинних (аскорбінова кислота, вітаміни групи В) і жиророзчинних (А, Е, групи В) вітамінів, макро- і мікроелементів (натрію, калію, магнію, кальцію, фосфору, заліза, сірки, міді, кремнію) і рослинних ферментів дозволяють яблучного оцту брати активну участь в обміні речовин організму людини. Стимуляція обмінних процесів викликає активне споживання енергії. Для цього в «топку» йдуть спочатку вуглеводи Вуглеводи, а потім і запаси жиру — вони спалюються для підтримки високої активності обміну речовин.

приготування

Яблучний оцет традиційно готують за допомогою реакції бродіння очищених яблук в присутності оцтовокислих бактерій. Найбільш якісний яблучний оцет Яблучний оцет для схуднення: в боротьбі із зайвими кілограмами виходить із стиглих незіпсованих яблук, що можливо тільки вдома, але не на заводах, де для приготування яблучного оцту використовуються тільки підгнилі яблука. Випускається яблучний оцет і з різними добавками. Але якщо яблучний оцет з медом — це традиційне лікарський засіб в нашій народній медицині і дію його перевірялося століттями, то додавання відварів трав в яблучний оцет знахарі зазвичай не застосовували — це вже нововведення, нічим не перевірене.

На Русі яблучний оцет готували після Яблучного Спаса, в серпні — вересні. Для хорошого бродіння в кислі яблука додавався мед (сьогодні це частіше цукор), дріжджі або житні сухарі. Якщо яблука дуже солодкі, то в них можна нічого не додавати.

Для приготування яблучного оцту з солодких яблук яблука ретельно миють, ріжуть на дрібні шматочки, видаляючи гниль. Але серцевину і насіння не видаляють, так як в них міститься багато біологічно активних речовин, які надають готовому продукту особливий смак і аромат. Після цього яблука насипають в слоїк і доливають водою. Вода повинна бути кип’яченою, кімнатної температури. Банку накривають чистою серветкою і ставлять на два місяці в темне, але не прохолодне місце. Через одну — два тижні розчин стає мутним, але поступово він освітлюється, з’являється приємний, особливий, не схожий на яблучний запах і кислий смак (також приємний)

Для приготування яблучного оцту з кислих яблук яблука обробляють точно так же, а потім заливають кип’яченою водою з цукром (на літр води п’ять столових ложок цукру) і додають трохи дріжджів і житніх сухариків. Банку також закривають чистою серветкою, ставлять на два тижні в темне місце і кожен день перемішують вміст. Через два тижні незрілий яблучний оцет проціджують, виливають в той же банку і залишають дозрівати ще на п’ять тижнів. Цей оцет також спочатку буде каламутним, а потім світлішає, набуває приємний смак і запах. Його знову проціджують і розливають по пляшках, які можна зберігати в прохолодному місці протягом року.

Яблучний оцет для схуднення - традиційні рецепти склад             
   До складу яблучного оцту

Як приготувати яблучний оцет на меду

Для приготування яблучного оцту на меду яблука ретельно миють, ріжуть на маленькі шматочки (можна навіть пропустити через м’ясорубку), складають в трилітрову банку і додають півлітра води з розчиненими в ній 500 г меду. Банку накривають чистою бавовняною серветкою і ставлять в темне тепле місце на три тижні, щодня перемішуючи. Потім масу проціджують, зливають в той же банку, додають ще 500 г меду і знову залишають на три тижні. Коли яблучний оцет стане світлим, прозорим і придбає властивий йому своєрідний смак і аромат, його розливають по пляшках і зберігають у прохолодному місці.

Як використовується яблучний оцет для схуднення

Яблучний оцет c давніх часів застосовувався для зниження зайвої ваги. Його застосовують по столовій ложці три рази а день, розчиняючи її в склянці води за півгодини до їжі протягом року. Вага втрачається повільно, але зате надійно і вже, як правило, не повертається.

Яблучний оцет готують один раз в рік, але зате потім протягом року він дозволяє знижувати вагу і стабільно зберігати досягнуте.

About the author

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *