Які 10 продуктів не можна зберігати в холодильнику

:

Більшість продуктів ми прибираємо в холодильник, щоб вони якомога довше залишалися свіжими. Але виявляється, деяким холоднеча лише на шкоду: одні продукти пліснявіють, інші — проростають, треті — втрачають презентабельний вигляд. Ми склали список з 10 продуктів, яким не місце в холодильнику!

  1. 1. Картопля
  2. 2. Огірки
  3. 3. Хліб
  4. 4. Рослинна олія
  5. 5. Соуси
  6. 6. Шоколад
  7. 7. Шоколадна і арахісова паста
  8. 8. Часник
  9. 9. Мед
  10. 10. Базилік

1. Картопля

Під впливом низьких температур картопляний крохмаль трансформується в цукор, тому підмороженому картопля знаходить солодкуватий присмак. При цьому рідина всередині картоплі розширюється і утворює кристали, які порушують клітинну структуру овоча. В результаті він стає м’яким і непридатним для їжі.

Як правильно?

Кращий варіант зберігання для картоплі — паперовий пакет і затемнене прохолодне місце. Саме паперовий пакет, а не целофановий, щоб був постійний доступ кисню і овоч довго не псувався.

2. Огірки

Городники знають, що огірки — овочі теплолюбні, то ж стосується і їх зберігання. При низьких температурах огірки стають пухкими, на них утворюються темні точки і слизькі плями — починається гнильний процес.

Джерело фото: pixabay.com

Як правильно?

Які 10 продуктів не можна зберігати в холодильнику продуктів ми

Огірки, як і картопля, потрібно зберігати в сухому місці, з хорошою циркуляцією повітря і далеко від світла.

3. Хліб

Низька температура порушує структуру хліба, і він втрачає смакові якості, а через підвищеної вологості на ньому досить швидко утворюється пліснява.

Як правильно?

Хлеблучше зберігати в щільно закритій хлібниці з жменькою солі, яка буде перешкоджати появі цвілі.

4. Рослинна олія

При низькій температурі рослинне масло стає більш щільним, а деякі його компоненти осідають на дно білими пластівцями. При цьому воно втрачає свої корисні властивості.

Джерело фото: pixabay.com

Як правильно?

Оптимальна температура для зберігання рослинного масла — від +13 до +16 градусів. Тримати його варто подалі від сонячних променів.

5. Соуси

На етикетці готових соусів потрібно читати, з чого вони зроблені. Якщо вони на маслі або оцті, то холодильник їм ні до чого. Наприклад, в кетчупу є оцет, а ще багато консервантів.

Як правильно?

Соуси на оцтової і масляній основі можна зберігати на столі при кімнатній температурі. А ось якщо основа соусу — майонез або йогурт, то зберігайте в холодильнику.

6. Шоколад

Холод для шоколаду так само згубний, як і високі температури. При тривалому зберіганні в холодильнику масло какао, що міститься в шоколадній плитці, кристалізується і виступає на поверхню, в результаті чого на продукті з’являється білий наліт. Звичайно, шоколад не пропаде, але презентабельний вигляд втратить точно.

Джерело фото: pixabay.com

Як правильно?

Шоколаду комфортно в темному і прохолодному місці, щоб він не почав танути.

7. Шоколадна і арахісова паста

Сховавши шоколадну або арахісову пасту в холодильник, єдине, чого ви досягнете, — її стане складно намазувати.

Джерело фото: pixabay.com

Як правильно?

Пасти можна зберігати в шафі при кімнатній температурі, якщо інше не зазначено на упаковці.

8. Часник

Зберігання часнику в холодильнику сприяє його проростання. Є висока ймовірність того, що він запліснявіє і розм’якшиться. При цьому зовнішній вигляд часнику не сильно зміниться, і правда розкриється тільки під час його розрізання.

Джерело фото: pixabay.com

Як правильно?

Для часнику є перевірений метод зберігання — повісити в сітці або капроновому панчосі, як робили наші мами і бабусі.

9. Мед

При зберіганні в холодильнику мед набагато швидше закрісталлізуется і затвердіє — іншого ефекту від низької температури немає. А при правильному зберіганні його термін придатності практично не обмежений.

Джерело фото: pixabay.com

Як правильно?

Найкраще зберігати мед при температурі від 5 до 20 градусів тепла, в скляній банці з щільно закритою кришкою.

10. Базилік

Ця запашна зелень здатна не тільки поширювати свій аромат, але і вбирати ВСЕ запахи в холодильнику.

Джерело фото: pixabay.com

Як правильно?

Зберігати базилік потрібно при кімнатній температурі. А ще він чудово буде себе почувати, якщо поставити його в склянку з водою, як букет!

About the author

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *