Каротиноїди — пігменти для здоров’я

Каротиноїди - пігменти для здоров'я для захисту від УФ

Каротиноїди — це пігменти жовтого або оранжевого кольору, які присутні в значній кількості в рослинах, грибах, бактеріях і водоростях. Вони легко засвоюються організмом.

Що таке каротиноїди

Каротиноїди, які містять лікопін і бета-каротин або провітамін А, мають захисну дію і необхідні для підтримки здоров’я. Антиоксиданти регулюють імунну систему.

Каротиноїди представляють собою сильні антиоксиданти Антиоксиданти: вся правда про горезвісну користь, які захищають клітини від атаки вільних радикалів, здійснюючи, таким чином, профілактичну дію проти певної кількості дегенеративних захворювань. Крім того, вони захищають клітини від окисного ушкодження, що виходить від сонячних променів. Каротиноїди сприяють виробленню меланіну для захисту від УФ променів. Результати досліджень показали, що каротиноїди зміцнюють міжклітинні зв’язку, сповільнюючи тим самим розвиток ракових пухлин.

Лікопін — це каротин червоного кольору, який за своєю структурою нагадує бета-каротин. Лікопін активніше нейтралізує вільні радикали, чим бета-каротин і вітамін Е. Зі збільшенням кількості лікопіну Лікопін: природний інгредієнт для молодості шкіри знижується ризик інфаркту міокарда Інфаркт міокарда — самий грізний діагноз. Лікопін уповільнює розвиток пухлин.

Лютеїн і зеаксантин — каротиноїди жовтого кольору. Вони виконують фотозахисних функцію і нейтралізують вільні радикали, що утворюються при фотосинтезі.

У чому містяться

Каротиноїди - пігменти для здоров'я Зі збільшенням кількості лікопіну Лікопін

Каротиноїди містяться в численних продуктах харчування. Наприклад, сирої савойської капусти, сиром шпинаті, томатному соусі, сирої моркви, сирих томатах.

  • Вітамін А присутній в маслі печінки тріски Печінка тріски: корисні властивості і правила вживання, печінки, фуа гра, жирній рибі, вершковому маслі, яєчних жовтках, нирках, сирі, моркви, кервель, абрикосах, шпинаті, гарбузі, червоному болгарському перці, маш- салаті, томатах, спаржі, дині, манго, папайї, чорносливі …
  • Листя батата містять набагато більше бета-каротину, чим шпинат. Чим більш насиченим колір листя, тим більше в них вітаміну А.
  • Каротиноїди містяться в жовтій кукурудзі, особливо в качані.
  • Кількість і склад каротиноїдів в томаті залежить від ступеня зрілості плода.
  • Томатна паста, томатний соус і супи на основі томату багаті на каротиноїди.
  • Ягоди годжі отримали свій червоно-помаранчевий колір, завдяки великому вмісту каротиноїдів, розчинних пігментів, які легко засвоюються організмом. Вони мають приємний кисло-солодкий смак. Крім того, ягоди містять 18 аміноксилот, 27 жирних кислот, 21 мікроелемент, вітаміни A, B1, B2, B6, C і E, а також більше бета-каротину, чим у моркві.
  • Лосось, молюски та креветки отримують свій колір від каротиноїдів, присутніх в їх раціоні харчування. Вони отримують пігменти, споживаючи водорості.

Вирощували на фермах лосось отримує свій колір від штучного астаксантину, синтезованого з бета-каротину, присутнього в їх їжі. Природний колір плоті лосося насправді білий.

About the author

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *