У яких продуктах багато вуглеводів і для чого вони потрібні

У яких продуктах багато вуглеводів і для чого вони потрібні фрукти містять цукор, але

Вуглеводи є основним джерелом енергії необхідної для організму. При нормальному режимі харчування вуглеводи становлять велику частину енергетичної частки. Вони сприяють роботі мозку і енергетичного метаболізму, зокрема на м’язовому рівні. У яких продуктах багато вуглеводів корисних для організму?

користь вуглеводів

Нашому організму для правильного функціонування потрібна енергія. Наш мозок, наші органи не можуть виконувати свої функції без «палива». Необхідну енергію ми знаходимо в основному у вуглеводах і ліпідах, які організм отримує з продуктами харчування. Під час занять спортом наш витрата енергії може збільшитися до трьох разів.

За результатами досліджень регулярне споживання вуглеводів з високим глікемічним показником може стати фактором ризику діабету. Причини діабету ще поки маловивчені. На думку деяких фахівців постійне і надмірне споживання вуглеводів з високим глікемічним рівнем може втомити підшлункову залозу або зробити наші клітини менш сприйнятливими до ефекту інсуліну, сприяючи розвитку діабету 2-го типу.

категорії вуглеводів

Існують дві основні категорії вуглеводів. Комплексні вуглеводи (злакові, макаронні вироби, рис, бобові, картопля) перетравлюються повільно після трансформації. Вони вивільняють енергію протягом декількох годин. Комплексні вуглеводи роблять благотворний вплив на здоров’я. Прості вуглеводи (цукор, солодощі, солодкі напої, фруктові соки) перетравлюються швидко без трансформації. Ці вуглеводи впливають на організм як удар блискавки. Але надмірне вживання простих вуглеводів призводить до порушення обміну речовин. Деякі вуглеводи не засвоюються організмом; вони не беруть участі в споживанні енергії. Йдеться про клітковині, яка є в відварних овочах.

Овочі і фрукти в основному складаються з води і вуглеводів. Тим не менш, у фруктах міститься більше вуглеводів, чим в овочах. Овочі прекрасний засіб для придушення апетиту. У деяких випадках від фруктів варто утриматися, так як вони збуджують апетит і насичують організм простими вуглеводами або швидкими цукрами, як їх ще називають. Завдяки кислотам, таніну і ароматичні речовини овочі і фрукти мають властивості аперитиву, якщо їх споживати на початку прийому їжі.

Необхідно розрізняти засвоювані і не засвоювані вуглеводи. Під час процесу травлення засвоювані вуглеводи трансформуються в прості (фруктозу, глюкозу і галактозу), щоб мати можливість потрапити в кров. Це явище називається гідролізом. Чи не засвоювані вуглеводи, такі як клітковина, викликають бродіння в товстій кишці. Вони не потрапляють в кров, але сприяють кишковому транзиту і бактеріальної активності в товстій кишці.

Не варто плутати швидкість поглинання вуглеводів в кров з їх ступенем складності. Обидва ці значення не пов’язані між собою. Вуглеводи відрізняються між собою за глікемічним показником.

Переважно споживати комплексні вуглеводи, чим прості. Численні продукти харчування багаті цукрами забезпечують організм порожніми калоріями. У той час як продукти багаті комплексними вуглеводами доповнюють калорії поживними речовинами.

Молочні продукти і фрукти містять цукор, але залишаються корисними завдяки іншим поживним речовинам, що містяться в них. Наприклад, комплексні вуглеводи представлені в білому хлібі і картоплі фрі, але ви можете зробити кращий вибір.

рекомендації

Щоб заповнити свої потреби в разі регулярних занять спортом, зупиніться на різноманітному і якісному харчуванні, збільште дозу вуглеводів в своєму раціоні, вибираючи продукти з низьким або помірному глікемічним показником.

У яких продуктах багато вуглеводів і для чого вони потрібні Численні продукти
  • Нерафіновані злаки: макаронні вироби з цільних злаків, цільнозерновий хліб.
  • Цілісний рис або рис басматі.
  • Фрукти овочі.
  • гречка.
  • батат.
  • Бобові: квасоля Квасоля: корисні властивості та протипоказання різних видів бобового, сочевиця, горох Горох: корисні властивості та протипоказання зелених горошин .

Уникайте рафінованих злаків (білі макаронні вироби, білий рис, білий хліб), картопляного пюре, фруктового соку і, звичайно ж, солодощів і випічки. Всі ці продукти генерують сильні сплески інсуліну, сприяючи їх відкладенню в вигляді жиру, і можуть привести до реактивної гіпоглікемії. Не рекомендується вживати в їжу пшеничні вироби в усіх їх видах. Ви можете їх замінити полби, камут, ячменем, вівсом Овес: корисні властивості та протипоказання злаку або просом.

Доповніть ваші страви овочами або білками, краще рослинними (наприклад, бобовими). Вони містять невелику кількість ліпідів, але дуже багато вітамінів, мінералів і мікроелементів, необхідних для організму. Варіюйте свій раціон харчування і споживайте продукти з кожної наступної групи:

  • М’ясо, риба, яйця (тваринні білки, ліпіди).
  • Овочі, фрукти, бобові (рослинні білки, клітковина, вітаміни, вуглеводи з низьким глікемічним показником, мінерали).
  • Вироби з цільних злаків, такі як макаронні вироби, хліб, рис (вуглеводи, вітаміни і мінерали).
  • Жири, такі як масло (краще рослинне), вершкове масло (ліпіди).
  • Молочні продукти (тваринний білок, ліпіди, вуглеводи).

About the author

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *